Sport en osteo acupunctuur

Binnen de preventie van ziekte is beweging of sporten een basisvereiste. Op de juiste manier sporten is een tweede vereiste om het lichaam gezond te houden. En ook daarvoor kan je terecht bij een acupuncturist.

Acupunctuur is een hulpmiddel om de spieren te laten herstellen van een geleverde prestatie. Is dit nu na een wedstrijd of tussen bepaalde trainingen, men moet er steeds voor zorgen dat het lichaam voldoende hersteld is vooraleer men aan een nieuwe trainingsprikkel begint. Anders wordt het lichaam overbelast en krijgt men blessures.

Als sportacupuncturist kijk ik verder dan alleen de klacht, soms kan de oorzaak van een klacht ergens anders liggen dan de klacht zelf.

Voordelen

Pijnverlichting:

Acupunctuur wordt algemeen erkend vanwege de effectiviteit bij het verlichten van pijn. Of je nu lijdt aan een pijnlijke blessure of chronische pijnklachten, acupunctuur kan verlichting bieden door o.a. het stimuleren van de afgifte van endorfines, de natuurlijke pijnstillers van het lichaam

Stressmanagment: 

Een gezonde geest in een gezond lichaam is ons allom bekend. De gevraagde presaties vragen de juiste mindset en deze is het best als we stress tot een minimum kunnen brengen. Acupunctuur kan bijdragen in jou stressmanagment.

Optimaal herstel:

Door de bloeddoorstroming van spieren voor of na een inspanning te stimuleren met acupunctuur verbetert men de zuurstofopname en worden afvalstoffen sneller verwijderd. Het helpt de spieren ontspannen en zorgt voor een sneller herstel. 

Verbeterde mentale helderheid:

Veel mensen melden verbeterde mentale helderheid na acupunctuursessies. Door de energiestroom in het lichaam in evenwicht te brengen, kan acupunctuur helpen bij het opruimen van mentale mist, het verbeteren van de concentratie en het verbeteren van de algehele cognitieve functie. Dit zal bijdragen aan de juiste focus tijdens jou training en wedstrijden. 

girl, kayak, lake-1561989.jpg
bike, mountain, mountain bike-1541037.jpg